Patricia Snoek

Patricia Snoek heeft al heel wat kilometers op haar naam staan. Ze werkt inmiddels meer dan 25 jaar als visagist/kapster, schoonheidsspecialiste, kleurenanaliste en haarstyliste. Er is geen cover van een Nederlands Magazine, geen mode en beautyreportage, geen BN’er meer die ze inmiddels niet heeft opgemaakt.

Patricia SnoekNa de middelbare school heeft Patricia de Modeacademie gedaan. Hierna is ze gaan werken als inkoopster in de modebranche. Na 3 jaar is ze de opleiding voor schoonheidsspecialiste begonnen. Tijdens de opleiding heeft ze zich verder weten te bekwamen op alle fronten van dit vakgebied zoals Manicure, Visagie, Hairstyling, Knippen en Kleurenanalyse. In deze periode heeft ze ook als model voor diverse opdrachtgevers gewerkt en vele mode- shows gelopen.

Op 28 jarige leeftijd is Patricia zelfstandig begonnen als Visagiste en Hairstyliste. De aanvankelijke klantenkring bestond toen nog voornamelijk uit C&A, die in die tijd al goed was voor een enorm aantal producties. Vervolgens is het werkterrein uitgebreid en Patricia heeft zich tijdelijk in Hamburg gevestigd om daar met nieuwe en andere mensen te werken en meer ervaring op te doen. In het jaar dat ze daar verbleef heeft ze de mogelijkheid gehad kennis te maken met de zeer professionele Duitse modebranche en manier van werken. Via het Hamburgse bureau Bigodi hebben vele mooie en geslaagde producties het daglicht aldaar gezien. Terug in Nederland is Patricia voor Name Models in Amsterdam gaan werken om via dit toonaangevende bureau met diverse fashion fotografen te kunnen werken. Vervolgens is de klantenkring alleen maar verder uitgebreid en is ze als zelfstandige al een aantal jaar te boeken. Patricia schrijft voor haar eigen beautyrubriek in het blad Diva en Troskompas.